Ett livfullt och tidigt livsverk

Pressmeddelanden

Ett livfullt och tidigt livsverk

Efter ett drygt decennium av lustfyllt skrivande ger Luleå-artisten Bo Selinder, 32 ut ”I min blommiga ballong” – en bok med samlade låttexter om allt från gamla gubbar till rostade mackor. Boken släpps den 26 oktober.

”Men nu vill jag ge detta raka besked:
att nåt överviktigt är viktigt det med.
Och nu är det slut på min dikt
om flodhästens kosmiska vikt.”
Ur Till flodhästen av Bo Selinder. Illustration: Fanny Felicia Svanberg.

Bo Selinder har skrivit låtar sedan tonåren och gång på gång jämförts med föregångare som bland annat Povel Ramel och Robert Broberg. Nu släpper han en bok som samlar mer än 100 texter från ett drygt decennium av skapande.

– De här låtarna har varit som kompisar att hålla i handen för mig. Nu är det som att ett stort gäng vänner från olika perioder i mitt liv samlats på ett och samma ställe, skriver han i förordet.

En del av texterna har redan framförts ofta, andra har aldrig förut nått mänskliga öron.

– Vad vi har njutit! säger författaren Bengt Pohjanen, som haft möjlighet att läsa boken på förhand tillsammans med sin fru.

Luleåfödda Fanny Felicia Svanberg har illustrerat boken och hennes underfundiga och stillsamt humoristiska stil ger en ytterligare dimension åt läsupplevelsen.

Boken ges ut på Barents Publisher och släpps kl 13.00 den 26 oktober i samband med Bok & Bild 2019 i Luleå. Samma kväll kl 19.00 hålls en hejdundrande bokfest på Kulturcentrum Ebeneser i Luleå med musik, geléhallon och trevliga gäster.

”Det förefaller som om en tomat
vet föga om nåt terrorattentat.
Den vet att det är knappast nån idé

att göra sina vänner till puré.”
Ur ”Tomater” av Bo Selinder. Illustration: Fanny Felicia Svanberg.
Lotta Karlsson
Press & bokning av Bo Selinder. Kontakt: +46 70-518 54 89, lotta@tomatproduktion.se.